Kahverengi Tereyağlı Kurabiye
Kahverengi Tereyağlı Kurabiye
Kurabiyemize küçük bir tencerede tereyağımızı eriterek başlıyoruz. Tencerenin dibinde minik
kahverengi tortular oluşana kadar eritmeye devam ediyoruz. İstediğimiz görüntü oluştuğunda tereyağını soğumaya bırakıyoruz. O sırada kuru malzemeleri bir kapta birleştirip bizimle birlikte tereyağını beklemeleri için kenara koyuyoruz.
Tereyağı yeterince soğuyunca derin bir kaba alıp üzerine şekerlerimizi ekliyoruz. Şöyle bir karıştırdıktan sonra sıra oda sıcaklığındaki yumurtalara geliyor. Onlarına şeker tereyağıyla buluşturuyoruz ve hala beklemekte olan kuru malzemelerimizi daha fazla sinirlendirmeden yumurtaların ardından ekliyoruz. Hepsini elimizle iyice yoğuruyoruz ve parça çikolatalarımızı ekliyoruz. Hamurumuzu en az 30dk olucak şekilde buzdolabına yolluyoruz.
Dinlenen hamurlarımızı buzdolabından çıkartıp elimizle cevizden biraz büyük olucak şekilde toplar elde ediyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine koyuyoruz. Önceden 175 derecede alt üst ısttığımız fırınımıza atıyoruz. 12-14 dk arası pişiriyoruz ve sakın pişmemiş zannetmiyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine minik tuz sıçramaları yapıp hamur kendine gelene kadar bekliyoruz. Afiyet olsun!!!
İçindekiler:
Püf Noktalar:
Şimdiden afiyet bal şeker olsun ツ
Yorumlar
Yorum Gönder