Kahverengi Tereyağlı Kurabiye


Kahverengi Tereyağlı Kurabiye

  Kurabiyemize küçük bir tencerede tereyağımızı eriterek başlıyoruz. Tencerenin dibinde minik
kahverengi tortular oluşana kadar eritmeye devam ediyoruz. İstediğimiz görüntü oluştuğunda tereyağını soğumaya bırakıyoruz. O sırada kuru malzemeleri bir kapta birleştirip bizimle birlikte tereyağını beklemeleri için kenara koyuyoruz. 

   Tereyağı yeterince soğuyunca derin bir kaba alıp üzerine şekerlerimizi ekliyoruz. Şöyle bir karıştırdıktan sonra sıra oda sıcaklığındaki yumurtalara geliyor. Onlarına şeker tereyağıyla buluşturuyoruz ve hala beklemekte olan kuru malzemelerimizi daha fazla sinirlendirmeden yumurtaların ardından ekliyoruz. Hepsini elimizle iyice yoğuruyoruz ve parça çikolatalarımızı ekliyoruz. Hamurumuzu en az 30dk olucak şekilde buzdolabına yolluyoruz.

     Dinlenen hamurlarımızı buzdolabından çıkartıp elimizle cevizden biraz büyük olucak şekilde toplar elde ediyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine koyuyoruz. Önceden 175 derecede alt üst ısttığımız fırınımıza atıyoruz. 12-14 dk arası pişiriyoruz ve sakın pişmemiş zannetmiyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine minik tuz sıçramaları yapıp hamur kendine gelene kadar bekliyoruz. Afiyet olsun!!!


İçindekiler:

     200gr tereyağı (hayır margarin olmaz)
     1/2 su bardağı beyaz şeker
     1/2 su bardağından bi tık fazla esmer şeker
     2 yumurta(önceden buzdolabından çıkartmayı unutmayın)
     1 paket vanilin
     3 + 1/4 su bardağı un
     1 çay kaşığı mısır nişastası
     1 çay kaşığı karbonat
     1 çay kaşığı kabartma tozu
     3/4 çay kaşığı tuz ( bu içine dışına ayrı atıyoruz)
     285 gram çikolata (istediğiniz tür)

Püf Noktalar:

     Eritilmiş tereyağını muhakkak soğutmaya bırakın diğer türlü hamur toparlanmaz
     Hamuru buzdolabında en az 30dk bekletin yoksa... yoksasını piştikten sonra görürsünüz
     Yumurtalar oda sıcaklığında olsun


Not: Normalde yediğimiz kurabiyelere göre kat kat ağır bir kurabiye, eğer tadına aldanıp fazla kaçırırsanız mideniz bulanabilir. Ben uyarımı geçeyim de en azından başınıza gelecek olandan haberdar olun. Bir tane yiyip bırakmak mümkün değil çünkü. Ama tadını hafifletmek istiyorsanız biraz soğuk sütle tüketmeniz harika olur.

Şimdiden afiyet bal şeker olsun ツ

    

   

   

Yorumlar

Popüler Tarif